Friday, February 13, 2009

Kenapa ianya dipanggil TAG???

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang....

salam...aku cuba tag yang dilakukan oleh cik farah, walaupun tak mention kat sape...hehe...akak wat jugak laa...25 random things...18 cukup la ek...banyak sgt 25 tuu....

1. sejak akhir-akhir ini aku sangat obses membeli buku, (beli je, baca ikut mood jugak)...tapi hingga sekarang masih ada 6 buah yang tak sempat baca...nanti la, janji beli kan?? hehehe...setiap bulan, dapat gaji, at least satu buku akan aku beli...dan aku memang suka baca buku biografi...suka baca kisah orang...kalo dok ngan orang2 tue pun, aku sanggup layan ke pagi, bila mereka buka cerita-cerita lama....aku jugak bercita-cita mahu ada koleksi buku sendiri satu hari nanti...yeah!!!

2. kat rumah sekarang, ada 8 ekor kucing, 4 baru lahir, sekor agak kecil lagi dan 3 sudah besar...kesemua kucing kitorang, tak de nama...alih2 kitorang akan panggil meow je....dah tak ingat sejak bile, tapi memang dah lama, semua kucing panggil meow je....hahhaha, nak beza, just kaler meow tu laaa....n beso or kecik

3. hah, aku memang seorang yang "gembira pergi bertuah"(happy go lucky!!!), bila aku cakap aku single, orang tak percaya, so lantak la kan....dah tu dorang cakap aku suka jual mahal...erk!! helloooo....kalo nak ngorat...ngorat la betul2, bukan sesuka hati aje.....maaf, aku memang malas nak layan orang macam tu......gentleman la bro......(aku bukan berlagak cun, tapi aku takut, kang aku yang terperasan lebih2, alih2 mamat tu memain je...tu yg aku malas tuuu)

4. dah banyak kali and dah biasa dengar, 1st time jumpa aku, nampak aku seorang yg sombong, dah tu bila kenal...baru tau aku camne kan??? hahahhaha....tapi paling kelakar, bila bang chik penah cakap, aku nampak macam budak baik.....hahahhahhaha....zah gelak besar bila aku cite kat dia....cis!!!

5. ada gak orang-orang cakap( kebanyakan geng2 math), dorang kata aku playgurl...., sukati jeee...aku memang ramai kawan lelaki.....lantak la....tak caya, tnya cat, sodok, ayea,azli...sampai bro gigi kata, kdg2 aku boleh bertukar menjadi lelaki....dah tu budak2 nie boleh plak gelar aku"dr cinta"....cis siot!!! aku tak nak dengar n tolong korang baru tau!!!

6. hmm, aku tersangat-sangat sayang hubungan ASPIRASI USM....geng2 gagak hitam, rindu gile bile tgh wat program, dengan perangai masing2 yang gilak!!! dah tu main macam2 game....huhuhu, sekarang nie, dah tak boleh nak main game2 tu dah...banyak yang dah lupa....dah tu gaduh2.....walaupun gaduh, kami nie dah macam family, gaduh kejap je pun...lepas tu baik balik...biasa la...so, pada orang-orang yg tak faham...korang tak layak laa join family kitorang ok???

7. aku pun suka sederhana jugak.....tapi kdg2 gatal gak nak nampak cun...tapi bukan selalu pun, tgk function la kan?? kang kata tak kena tempat plak...faveret kaler pun berubah2, dulu suka hijau...sekarang, aku rasa kaler purple plak lawa.....tak penah setia bab2 kaler2 nie....

8. hah, aku memang kuat makan...tapi kurus jugak...sarah and dayah (geng matrik) selalu jeles ngan aku...dorang kata aku bela toyol bg kurus...hahhaa, kak miza plak cakap, aku stamina kuat, tu yg kuat makan...cik teh cakap, metabolisme aku tinggi....asyik2 lapo je keje aku....tak kisah la, dah Allah yang jadikan aku begini.....

9. suka ngan kasut....tapi bile dah beli dan sedap pakai kasut, kasut tu je laa yang aku pakai, walaupun ada kasut lain kat umah.... kdg2 sampai koyak, baru aku tukar lain....yang penting selesa....

10. dulu, niat...kalo belajar, biar jauh2...keje dekat2 umah je..sebab nanti leh jumpa geng2 reko balik...leh 'hang out' cam dulu-dulu...tapi sekrang memasing sibuk...ada gak yg dah kawin...so, dah tak kisah keja mana dah...ahh...kitorang dulu pun, siap penah plan nak dok serumah bila keja...tapi sashi, nadia tak abis blaja g...aku plak dah pindah umah, anis n alya nak kawin dah...aj n syam konfirm mak dorang tak kasi.....

11. lagi...aku mmg niat nak futher study jugak...tapi duit tak dak laaa...ada sesiapa nak sponsor?? hahhaa....yg penting, lepaskan adik2 aku dulu...oh ya, nak sambung study, tapi lari dari degree math aku...leh tak?? hehehe...tak kena ngan jiwa laaa....

12. menda yg paling sedih, kehilangan power ranger merahhhh...upsss...i promise to myself not to talk or think 'bout it...ok thats it!!

13. love sgt nak lepak2 kat kedai mamak...kalo kat sini, lepak kat impian maju fasa 4, tak pun lepak kat village view baru kat bangi, kat penang, khalel laaa.....lepak, borak, ngutuk orang, gado2, meluah rasa, gosip member2, isu2 negara.....sampai ke pagi...tapi sekali sekali leh laa....

14. walaupun dah setahun lebih tinggalkan usm, boleh katakan 3 bulan sekali, aku akan balik ke usm...kenapa??? entah, sebab USM BEST!!! tapi nanti, junior2 yang kenal nie dah tak de.....best lagi tak ek?? ermmm....

15. setiap kali orang tahu aku degree math, dorang akan cakap "kenapa tak jadi cikgu??"...sampaikan aku bosan nak menjawab..."perlu ke, budak math jadi cikgu???"...maaf, buat masa ini, aku tak berminat nak jadi cikgu...bukan apa, aku tak de konfident nak ngajar org, dah tu, masa kat sekolah, aku mmg jahat, tak caya tnya bebudak reko...orang kata, balasan tuhan nie kejap je dah dapat...kang aku plak yg pening melayan kerenah anak murid aku....kalo cikgu tuisyen ke, aku leh consider lagi la.....serius!! orang kata aku berlagak, bukan...aku memang tak konfident dan kurang sabar...tnya adik aku camne aku ajar die....hahahha....so, aku tak nak nyusahkan anak-anak bangsa sendiri....buat masa ini la, esok lusa, tak tahulah kalo Allah nak bukakan hati aku kan.....satu lagi, serius!!! tu bukan bermakna aku denied kerjaya seorang guru ek?? malah aku sgt tabik, orang2 yang jadi cikgu ini....cuma aku memang tak setuju, bilamana ada orang2 tertentu yang berkata " jadi cikgu la senang, keja pun kejap je....lagi pun sekrang tak de keja...jadi cikgu la....konfirm senang dapat..." bagi aku orang-orang inilah yang merosakkan profession perguruan dan pendidikan....bukan niat nak ngaja orang, tapi niat nak dapat keja n senang hidup....huh!!!

16. hah, aku mmg addicted nescafe...budak2 ofis pun dah paham...dulu, masa kat kafe tekun, cik teh paling tension ngan aku, bila die jadi tukang beli air...sebabnya air aku paling panjang nak sebut "nescafe o suam kurang manis"...yg lain, nak minum apa?? "sirap!", "teh tarik","teh o ais"...kesian cik teh...abg kafe kat ofis nie pun, dah paham, kalo aaku g tempat die, die dah siap bancuh, tak yah aku nak sebut2...bagus abg tuuu...

17. geng2 reko cukup bosan ngan aku bila aku bukak cite politik....heh, bab nie kena bukak cite ngan geng2 gagak hitam gak best...n geng2 "wak lu" kat ofis nie....

18. aku ada adik beradik yg ramai-12 orang, aku dok tengah...anak yg ke-6..atas aku sume abg...kiranya aku sulung perempuan...ada 5 orang abg, 4 adik lelaki, 2 adik perempuan...masa mak n abah aku baru ada 10 org anak, aku je sorang perempuan...tu abg aku kata, aku selalu ngada2 ngan abah aku...nasib laaa....

tu je la.....aku dah tak de idea....dan aku pun tak nak tuju kat sape2 la menda tag nie, sape rasa nak buat-buat la ye.....

1 comments:

wan fara February 13, 2009 at 4:00 PM  

hihi bgus2 akk wat tag ni :)

1. haha akk mg ske caakappp!

4. mula2 mmg nmpk smbong n garang. huhu padahal hati nye lembut...

13. rndu gak nak lepak2.. hmm kat usm pn da takde org da nak lepak sesama....

17. btul2 ngan org 2tertentu je boley cakap hal politik nii..

hihi take care!

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP