Monday, December 15, 2008

Syurga Baru....

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang..

kata orang, rumahku, syurgaku....ye laaa...

Al-kisahnya bermula begini, semalam, balik dari seminar AUG, aku hantar sistem pesanan ringkas kat adik aku, tanya siapa ada di rumah, minta ambik aku di ofis. adik aku balas " rumah mana??"...aku balas.."erk, umah mana?? 2-2 la"...dia tak balas, aku menghadap komputer sekejap...lalu aku call,
"ada mana??"
"umah sg. merab (pinggiran putra)...tadi mandi"..
" siapa ada kat sana?? soh amik aku kat ofis...siapa ada kat umah kajang??"
" mana ada sesiapa...suma dah pindah sini..."
"erk....aku terkedu.." (arghhh....)

abg aku yang jemput...masuk umah 'baru'...erk...
rasa berperang ngan diri sendiri....

malam tu, kami semua keluar makan malam....
tibe2 adik aku yang baru lepas SPM bersuara,
"kak, ko pasang streamyx la kat umah. Aku bosan giler, kalo kat kajang, leh gak aku kuar carik keje...kat sini tercongok macam orang gile"

"hahahha, ko dok la kajang ngan abang....ko minta la kat mak, mak yang soh pindah...."

sebenarnya sebelum aku ke seminar, mak kata nak pindah barang separuh dulu...lepas krismas baru pindah semua....aku balik, erk....ala, sedihnya....

malam tadi juga, abah aku ala-ala 'protes'. katanya, ramai orang2 surau n taman bising, pindah tak bagitau n pelik kenapa tiba-tiba kami pindah....(sebenarnya bukan tiba-tiba, rancangan dah lama, tapi kami semua berjaya menghalang mak, tapi kali ini gagal....huhuhu)


dan al-kisahnya bersambung......

hari ini, aku keluar rumah lambat nak ke ofis, 1st time dari rumah 'baru'...dan aku SESAT...
huhuhuh....sib baik aku familiar gak jalan2 kat putrajaya nie.....huhuhuhuhu


p/s: selamat pengantin baru NOON @ nurfitri, maaf aku tak dapat hadir ke majlis persandingan ko...apapun tahniah....erk, aku juga masih belum inform geng2 west n reko aku dah pindah....minggu depan sajala aku lepak sana.....nasib baik abg still dok sana...

6 comments:

ariffss ™ December 15, 2008 at 2:09 PM  

oit.. umh br ni area mn? umah lama sng skit nak cr.. familiar skit jln kajang tu.. suh la mak lu pndah blk.. wa sokong bapak lu bro.. protes !!!!! hahahhaha

Zah@Faizah December 16, 2008 at 8:48 AM  

lor..da pindah ker..blh tahan autokratik mak ko eh..ala, xperla..org kata rumahku surgaku..Allah kata, syurga tu dibawah telapak kaki ibu..btl x??redha jer la..haha..lama2 ok la tu..kee

lieliq December 16, 2008 at 9:21 AM  

tau tak pe...bukan masalah familiar jln or tak...kat area umah baru, tak de apa2....busan jeee....

safwati,  December 17, 2008 at 9:32 AM  

laarrr..dah pindah kee?asal pindah?kate ko nak kekalkan ke'reko-an' tuh..takpeh..ade mase bleh ak tgk2 umah br ko kt pinggiran putra tuh...

en_me December 23, 2008 at 6:27 AM  

money can buy a house, not a home.. hi adek manesss.. salammmz

lieliq December 23, 2008 at 6:23 PM  

en_me: salamzz...yappp...money can't buy everything..

saf: ke'reko'an itulah yg bnyak mengajar aku, walaupun 'reko' itu sering dipandang hina....org berpesan, dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung...heh

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP